اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

کارنامه یکساله دولت اوباما در قبال ایران - با ولایت تا شهادت
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با ولایت تا شهادت
سال 2010 میلادی در حالی روزهای آغازین خود را سپری می کند که از جمله مسائل مطرح در این سال پایان یک سال ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا می باشد. یک سال پیش در ژانویه 2009 سرانجام 8 سال ریاست جمهوری جرج بوش به پایان رسید در حالی که مردم آمریکا این پایان را با نام پایان دوران جنگ طلبی دولتمردانشان جشن گرفتند. باراک اوباما در حالی وارد کاخ سفید شد که مسئله ایران همچنان از محوری ترین ابعاد سیاست خارجی آمریکا را تشکیل می داد. وی و بسیاری از سیاست مداران آمریکایی در تبیین سیاست خارجی آمریکا ، پرونده ایران را در کنار پرونده هایی چون پرونده جنگ عراق و افغانستان ، صلح خاورمیانه ، احیای جایگاه آمریکا در آمریکای لاتین ، آفریفا، چگونگی تعامل و تقابل با روسیه و چین و اروپا ، مسئله کره شمالی و.. را از مهمترین چارچوب های کاری دولت جدید آمریکا می دانستند.کارنامه یک ساله آمریکا در قبال ایران را می توان در دو بعد مورد بررسی قرار داد.
الف ) اقدامات ظاهری :

کارنامه یک ساله آمریکا نشان می دهد که مقامات این کشور در چارچوب ادعای رویکرد به تعامل با ایران برخی اقدامات غیر عملی و صرفاً ظاهرسازانه را انجام داده اند که بیش از هر چیز جنبه کلامی داشته و در عمل اقدامی برای پایان دادن به سیاست های نادرست و خصمانه گذشته علیه ایران نداشته اند.
ادعای مذاکره و گفت وگو با ایران به عنوان اولین اصل برای سیاست خارجی آمریکا در حالی که هدف از این مذاکرات را رسیدن به سه اصل تعلیق فعالیت های هسته ای ایران ، عدم حمایت از مقاومت لبنان و فلسطین و به اصطلاح آنچه که آنها آن را حمایت از تروریسم می نامند و در نهایت سازش با رژیم صهیونیستی ، اعلام پیام نوروزی به ملت ایران از سوی اوباما ، اعلام لزوم مشارکت ایران در اجلاس های منطقه ای نظیر اجلاس لاهه برای افغانستان ، مطرح کردن ادعای واگذاری چند فروند هواپیمای مسافربری به ایران به جای اموال بلوکه شده ایران در آمریکا البته به شرط رویکرد ایران به پذیرش کنار نهادن فعالیت های هسته ای ، اظهارنظر برخی مقامات آمریکایی نظیر بایدن معاون اوباما ، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا و... مبنی بر رویکرد به مذاکره با ایران و... را می توان از جمله این اقدامات ظاهرسازانه دانست. البته آمریکایی ها برای منزوی نشدن در عرصه جهانی و عدم انتقاد افکار عمومی جهانی ناگزیر در نشست 1+5 با ایران در ژنو (ویلیام برنز معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا در اوایل ماه اکتبر) شرکت کردند، اما در تبلیغات رسانه ای خود چنان ادعا کردند که این امر گامی برای بهبود مناسبات با ایران است.

ب) اقدامات عملی :

در کنار آنچه از اقدامات ظاهری آمریکا ذکر شد مقامات این کشور از جمله اوباما اقدامات عملی خصمانه ای نیز در قبال ایران داشته اند.
تمدید تحریم های ایران برای یک سال دیگر و حتی اعمال برخی تحریم ها از سوی کنگره آمریکا در ابعاد جدیدتر ، فرافکنی در قبال روابط ایران با آمریکای لاتین و آفریقا و هشدار به این کشورها در زمینه پیامدهای رابطه با ایران، اجرای پروژه ایران هراسی در میان کشورهای عربی که حتی به ایجاد چتر امنیتی برای این کشورها به بهانه مقابله با ایران تاکید کردند، تکرار ادعای انجام طرح سپر موشکی در اروپای شرقی به بهانه مقابله با توان موشکی و هسته ای ایران، ربودن اتباع ایران در سایر کشورها که عملا جرمی بین المللی است (11 نفر ) ، تکرار تهدیدات گذشته مبنی بر وجود گزینه نظامی روی میز ، حمایت از مواضع جنگ طلبانه صهیونیست ها علیه ایران ، اعمال فشار بر آژانس بین المللی انرژی اتمی برای صدور قطعنامه علیه ایران ، تشدید فشارها بر اروپا برای مشارکت در اعمال تحریم علیه ایران، دخالت آشکار در امور داخلی ایران به ویژه پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری و طراحی و اجرای طرح هایی برای برهم زدن وحدت ملی و مخدوش گردن چهره مردم سالارانه نظام جمهوری اسلامی ، حمایت از گروهک تروریستی منافقین در عراق و تلاش برای حفظ آنها در این کشور و... تنها بخش های کوچکی از اقدامات آمریکا علیه ایران در دوران یک ساله اوباما بوده است.
بررسی پرونده دولت جدید آمریکا نشان می دهد که سران این کشور هنوز از گذشته درس نگرفته و همچنان تلاش دارند تا راه اشتباه سیاست چماق و هویج خود البته این بار با محوریت «هویج و چماق» را اجرایی سازند. هرچند که دولتمردان آمریکا تحت تأثیر تفکرات مشاوران افراطی و به دلیل گرایشات و وابستگی شدید به صهیونیست ها همچنان سعی دارند تا با تهدید به اهداف خود در برابر ایران دست یابند، اما روند تحولات نشان داده که ملت ایران حاضر به تسلیم شدن در برابر این تهدیدات نمی باشد و همچون سه دهه گذشته با تلاش های همه جانبه برای رسیدن به اهداف خود از جمله دست یابی به حقوق هسته ای، در برابر این تحرکات ایستادگی خواهد کرد تا شکستی دیگر را بر دشمنان این مرز و بوم تحمیل نماید .



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در  چهارشنبه 88/10/23ساعت  12:30 عصر  توسط m 
      نظرات دیگران()


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    مهدی(عج) در کلمات اهل سنت:
    دلایل وجود و ولایت حضرت مهدی(عج)
    جوان از نگاه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)
    تولی و تبری در عرصه سیاست باید تابع تفکر و مبانی امام باشد
    نگاهی به وصیت نامه الهی -سیاسی حضرت امام (ره)به مناسبت بیست و یک
    [عناوین آرشیوشده]