اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

جلوه های قرآنی در کربلا - با ولایت تا شهادت
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با ولایت تا شهادت
جلوه های قرآن در کربلا
1- قرآن از ایثارگران تجلیل می کند. «و یوثرون علی انفسهم» [حشر/9] در کربلا جلوه های بسیاری از ایثار به چشم می خورد که نمونه بارز آن ایثار حضرت ابوالفضل العباس (ع) است.
2- قرآن به عفو کردن و پذیرش عذر مردم سفارش می کند که نمونه بارز آن در کربلا عفو و بخشش حربن ریاحی است.
3- قرآن می فرماید: «و العاقبه للمتقین» [اعراف/128] و العاقبه للتقوی [طه/132] در کربلا نام نیکی از ده ها هزار جنایتکار نیست اما نام 72 تن سرباز امام حسین (ع) همچنان زنده است.
4- قرآن می فرماید: ای پیامبر! ما نامت را بلند داشتیم «و رفعنا لک ذکرک» [انشراح/4] در کربلا نام امام حسین (ع) برای همیشه بلندآوازه ماند.
5- قرآن می فرماید: «امرت لان اکون اول المسلمین» [زمر/
12] یعنی رهبر باید پیشگام باشد و در کربلا امام حسین (ع) فرزندش علی اکبر (ع) را قبل از جوانان بنی هاشم به میدان نبرد فرستاد.
6- قرآن می فرماید: «فاستقم کما امرت و من تاب معک» [هود/ 11
2] ای پیامبر! تو و یارانت استقامت بورزید. در کربلا بهترین جلوه های استقامت را در امام حسین (ع) و یارانش (ع) می بینیم.
7- قرآن به جای نام بردن از افراد، ملاک ها و معیارها را بیان می کند. مثلاً می فرماید: مولای شما کسی است که در رکوع نمازش انگشتر خود را به فقیر داد و در یک لحظه بین نماز و زکات را جمع کرد و این مردمند که باید جست وجو کرده مصداق آیه را پیدا کنند. در کربلا امام حسین (ع) نفرمود من با یزید بیعت نمی کنم بلکه فرمود: «مثلی لایبایع مثله» یعنی خط ستیز حق و باطل در طول تاریخ بوده و هست و خواهد بود. [ده گفتار/ محسن قرائتی]
8- قرآن می فرماید بدی های مردم را با خوبی جواب دهید «و یدرون بالحسنه السیئه» [رعد/22] در کربلا حر راه را بر امام می بندد ولی امام حسین (ع) به تشنگان لشکر حر و حتی به اسب های آنها آب می دهد.
9- قرآن پیروی از خدا و اولیای الهی و وفاداری را سفارش می کند. برخی یاران امام حسین (ع) که جان خود را برای نماز ظهر عاشورا سپر کرده و تیرها را به جان خریدند هنگامی که امام بعد از نماز و در لحظه آخر عمر آنان بالای سرشان آمد پرسیدند آیا وفا کردیم؟ گویا تا آن لحظه نسبت به وفاداری خود شک داشتند.
1
0- قرآن به نهی از منکر و غیرت دینی و دفاع از حریم سفارش می کند. در کربلا آخرین جمله امام حسین (ع) در گودی قتلگاه به لشکر یزید این بود که به خیمه های من حمله نکنید و ناموس مرا پاس دارید و اگر دین ندارید لااقل در دنیا آزادمرد باشید. [ده گفتار/ محسن قرائتی]


  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در  یکشنبه 88/10/27ساعت  7:42 صبح  توسط m 
      نظرات دیگران()


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    مهدی(عج) در کلمات اهل سنت:
    دلایل وجود و ولایت حضرت مهدی(عج)
    جوان از نگاه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)
    تولی و تبری در عرصه سیاست باید تابع تفکر و مبانی امام باشد
    نگاهی به وصیت نامه الهی -سیاسی حضرت امام (ره)به مناسبت بیست و یک
    [عناوین آرشیوشده]